-Si meg, var Bambi plaget og torturert på forhånd?

Nyt livet de som kan

 
-God kveld, Sir. La meg vise deg til bordet ditt.

-Takk, min gode mann: H¨va står så på menyen i aften?

-Vi serverer Gåselever med grillet artisjokk og appelsinsaus til forrett, Sir.

-Utmerket.

-Gåsemor har levd hele sitt liv inne i et 50 kvadratcentimeter stort bur, og så har hun blitt tvangsforet 11 ganger i døgnet. Resultatet er en nyyydelig og feeet foie gras med et liten stram touch av ren og skjær frykt. 

-Flott. Gleder meg.

-Men, før du setter deg, vil du kanskje at jeg jakken din?

-Gjerne, men vær forsiktig med den. Måtte gjøre et aldri så lite innrykk på mitt platinum. De 12 000 kronene jeg betalte for den er sannelig verdt det. Kjenn på hettekragen. Den er laget av pelsen fra en coyote som satt poten fast i en revesaks og nesten slet av seg benet. Og dunet fra traumatisert industrigås sørger for at den er god og varm. Jeg kjøpte en hver til mine to barn. Vi vil jo ikke at de skal fryse, dessuten fører det til et aldri så lite byks på popularitetsstigen.

- Så sant så sant; Sir. Det er viktig å lære barna våre at kostbare ting gir et god selvbilde og  meningsfulle liv. 

-Nettopp, min gode mann. Nettopp. 

-Videre i menyen, Sir, så følger det med levende kokt krabbe med sitroner odlet i utarmet jordsmonn. OG hovedretten, som er rådyrfilet, blir servert på en seng av dampet broccoli.

-Si meg, var Bambi plaget og torturert på forhånd?

-Naturligvis.

-Godt, det etterlater alltid en slik herlig kraftig ettersmak.

-Etter plaget og torturert bambi blir det servert seigpinet laks og sprengt froskehjerte. Du burde også prøve tunfiskfilet som er laget på kraften av livredd panda. 

-AHH, høres fortreffelig ut. Til dessert tar jeg tropisk fruktkompott plukket av asiatiske foreldreløse småbarn. OG du?

-Ja sir?

-Hvem står i oppvasken?

-Det er fire slaver fra en liten landsby i Øst-Europa. De jobber 20 timer i døgnet og sover i en kontainer uten varmovm.

-Uten overtidsbetaling går jeg ut i fra?

-Haha, selvfølgelig Sir, hvordan ville dette stedet ellers gått rundt?

-Godt, min gode mann. 

-Forresten sir, det er en meget kledelig skjorte du har på deg.

-Takk. Stoffet er av den fineste bomull som er plukket av slaver, og som videre har blitt foredlet og farget , og til slutt vevd av en liten indisk jente som aldri får treffe familien sin fordi hun er solgt til tekstilfabrikkens eier.

-Meget klassisk. Si i fra når du vil jeg skal følge dem opp på rommet sir?

-Kremt (hvisker stille). Jeg går ut i fra at alt er ordnet der oppe.

-Alt er i skjønneste orden. Pulveret fra hornene til to drepte nesehorn vil nok sørge for at du vil holde den unge damen med selskap ut i de sene nattetimer. Si i fra når du er ferdig med henne, hun er lett  bli kvitt, der er jo ikke akuratt som hun står oppført i folkeregisteret. 

-HAHAHA! Du har så rett, så rett. Vi får nyte livet vi som kan...

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

aligtini

20.01.2014 kl.11:18

Veldig godt poeng her! Er det f.eks. fair trad kaffe som selges, så står de gjerne i flere minutter for å fortelle hvor fantastisk god den er og hvor fair den er! Men skulle de gjøre det med ALT de selger, ville nok salge gå ned i virkeligheten. Men de holder munn.

Stina

20.01.2014 kl.11:58

Meget godt poeng, i allefall om foie gras og pelsjakker. Ikke helt enig med rådyrkjøtt, her til lands er det i allefall kjøtt av dyr som har levd et helt liv i det fri før det blir skutt.

kari

20.01.2014 kl.12:17

:-0). Joda, jeg vei at vi ikke torturer Bambi, eller spiser Panda. Dette innlegget er jo ikke basert på fakta, mer på en observasjon av oss mennesker. Det største rovdyret av oss alle. Det jeg mener er at OM vi hadde torturert Bambi, så hadde mange folk spist den likevel. Selv om vi vet at dyr eller mennesker lider fordi vi skal ha varer billigere eller at noe skal være eksklusivt, så hindrer det oss ikke i å handle denne varen.

Skriv en ny kommentar

kamailove

kamailove

40, Horten

Maiken er mitt vesle frø. Min genetiske videreføring, mitt lille rare selv. Jeg føler meg ofte som verdens værste alenemamma. Jeg lider av inkonsekvenssyndrom, et stresset hode og jeg har veldig mye dårlig tid. Men vi gliser mer enn vi gråter.

Kategorier

Arkiv

hits